Over Veilingnotaris.nl

BVA Auctions startte in 2009 met de ontwikkeling van software voor vastgoedveilingen. In 2011 vond de eerste internet-only vastgoedveiling plaats. Sinds 2014 veilt BVA Auctions onder de naam Nationale Vastgoedveiling op grote schaal woonhuizen, appartementen, boten en jachten. In 2018 werd een joint venture getekend tussen Nationale Vastgoedveiling en het in 2001 opgerichte Veilingnotaris.nl.. Nationale Vastgoedveiling stelt zich ten doel een actieve online rol in de woningmarkt te spelen door een transparant platform te bieden voor de verkoop van onroerend goed en kennis te delen met alle partijen die betrokken zijn bij zowel de gedwongen als vrijwillige verkoop ervan. Alle veilingen van Nationale Vastgoedveiling staan onder notarieel toezicht, waardoor een open, eerlijke en volledig transparante veiling gegarandeerd is.

Op basis van de marktkennis en veilingexpertise is een nieuw (internationaal) veilingplatform ontwikkeld met een volledig transparant veilingproces. Dit online platform voor het veilen van woningen voldoet aan de vereiste zorgplicht van banken en notarissen bij executoriale veilingen. Het transparante veilingproces garandeert bovendien een optimale prijsvorming, iets dat zowel voor de geldverstrekker als de debiteur positief is.

Veilingexpertise en marktbereik voor optimale prijsvorming

Veilingnotaris kan als onderdeel van BVA Auctions gebruik maken van al hun kennis en ervaring op het gebied van online veilen. Het online veilingplatform van BVA Auctions trekt maandelijks ruim 4 miljoen bezoekers. De combinatie van veilingexpertise en een groot effectief bereik binnen de doelgroep particuliere kopers zorgt voor een goede afstemming tussen vraag en aanbod.

Nationale Vastgoedveiling trekt maandelijks ongeveer 50.000 bezoeken. Door het transparante veilingproces hebben particuliere en professionele kopers evenveel kans om een aankoop te realiseren. Het online veilingprincipe zorgt samen met een effectieve marketingaanpak automatisch voor een optimale opbrengst van elke woning. Vaak wordt de marktwaarde benaderd, wat bij gedwongen verkoop zowel voor de financieringsinstelling als de debiteur belangrijk is. Daarmee wordt ook aan de zorgplicht bij executoriale veilingen voldaan.

Toekomstige rol

Nationale Vastgoedveiling blijft investeren in de veranderende toekomst van residentieel vastgoed. Met de livegang van dit geheel vernieuwde veilingplatform en een geheel vernieuwd veilingportaal zet Nationale Vastgoedveiling in op verder groei en een volledig straight through veilingproces. Zowel in het aandeel executieveilingen als bij vrijwillige veilingen, omdat het veilingproces ook hier zorgt voor optimale prijsvorming. Door de transparantie en geoptimaliseerde werking kan het veilingplatform nu ook door makelaars bij verkoop van particuliere woningen en door vastgoedbeheerders bij uitponding of verkoop van nieuwbouw ingezet worden. Met het door te ontwikkelen veilingportaal kunnen opdrachtgevers, indien gewenst, zelf hun veiling aanmaken, beheren en volgen. De vernieuwde wijze van veilingpublicatie van de nieuwe website is bovendien gebruiksvriendelijker en informatiever. Tevens gaat Nationale Vastgoedveiling, als marktleider van internet-only veilingen, een actievere rol spelen als adviseur voor banken en Nationale Hypotheek Garantie bij het ontwikkelen van een toekomstgericht veilingbeleid wat aansluit bij de toenemende verantwoordelijkheid naar de debiteur toe”.

Hoog percentage behoud en lage veilingkosten

Om belangstelling voor een veiling te wekken, worden online marketingcampagnes met mailings, adwords en social media ingezet. Een gevolg van die marketingdruk is dat een groot deel van de aangemelde executie-dossiers wordt geannuleerd, omdat men bijvoorbeeld alsnog aan zijn verplichtingen wil voldoen. Ook vinden er door het creëren van het juiste momentum, voorafgaand aan de start van de online veiling, veel onderhandse verkopen plaats. Uiteindelijk wordt in ongeveer de helft van de dossiers besloten om niet over te gaan tot executieveiling. Nationale Vastgoedveiling brengt bij annulering van de veiling geen extra veilingkosten in rekening. Naast de toch al lage kosten, door het efficiënte geïntegreerde proces van een online veiling, worden daarmee de verliezen van debiteur en opdrachtgever nog verder beperkt. Het hele proces beantwoordt dus volledig aan de zorgplicht bij executieveilingen.